Over Ons
Over Ons

Over Ons

Academie voor Meesterschap

Voor mensen die het lef hebben hun levenservaringen te verzilveren in meesterschap

In veel organisaties focussen we op talentontwikkeling als jonge medewerkers de organisatie betreden. Voor (aanstormend) leidinggevenden zijn er daarna management development programma’s die je klaar maken voor een volgende stap. Maar wat als die stap een hele andere zou kunnen of moeten zijn? En wat als je voor de organisatie prima op je plek zit, maar jij wilt anders? Is er ruimte en aandacht voor ontwikkeling ook in die optiek?

Wij zetten ons als Academie voor Meesterschap in voor ontwikkeling van professionals en leidinggevenden in organisaties in de verschillende fases. Naast talentontwikkeling (fase van leerling) en management development (fase van gezel) zien wij een derde stap, de meesterstap (fase van meester). We leren je om meester te worden over je talenten en als leidinggevende om echt meester te worden in je vak. De ontwikkeling van leidinggevenden en professionals verdient in onze optiek óók een derde stap. Een stap waarin je je nadrukkelijker inzet voor de bedoeling van de organisatie en de maatschappij, en dat doet wat je écht goed past. Dat is waar je je echte meesterschap laat zien en inzet en onafhankelijk wordt van de context. Zoals in de ontwikkeling van de ambachten hanteren we het leerling, gezel en meester principe werkend vanuit jouw unieke talenten. Wij geloven in altijd leerling zijn en het uitgangspunt van meester willen worden in dat wat jou bijzonder maakt.

Hierbij gaat het dan om ALTIJD FIT. Fit in de zin van de juiste man/vrouw op de juiste plek en ook fit in energie op wat er speelt. Zodat mens en organisatie blijvend passen bij elkaar. Dit levert een toevoegde waarde aan jezelf én organisaties, een echte levensenergie.

Waarde toevoegen aan jezelf én de organisatie

Wij delen en leren uit eigen ervaring, focussen ons op directie en management en senior professionals, omdat dit is waar wij onze ervaringen hebben opgedaan, onze battles hebben gestreden en pijn hebben gevoeld. Onze successen hebben behaald en hebben genoten van wat we daar mochten doen. Vanuit deze ervaringen weten we dat het ontwikkelen van meesterschap al begint bij de eerste stap van de professional in de organisatie. We weten dat er voor de mens achter de functionaris nog veel meer mogelijk is dan het werk dat je iedere dag komt doen. En dat het gaat om je steeds weer bewust verbinden met dat wat je doet, of je weer kiest voor wat je al deed of voor de nieuwe keuze die je gaat maken. Wij houden van “wakker maken”, van bewust leiderschap voor jezelf als persoon en voor jou in je rol binnen de organisatie. Jij mag jezelf niet minder gunnen en de organisatie mag niet met minder genoegen nemen.

LinkedIn   Instagram   Facebook


Wie zijn wij

Wat ons bindt, is het geloof in de kracht van de mens en de noodzaak deze kracht oprecht en vol energie te verbinden met de maatschappij, je eigen bedrijf, de organisatie waar je werkt. We werken vanuit het stimuleren van eigenaarschap en verantwoordelijkheid. We genieten van het weer licht maken, ook door je het donker te laten zien, en daardoor je weer te laten stralen. Dit doen we omdat we in onze persoonlijke levens zelf zo’n pad zijn opgegaan en nog iedere dag genieten van het bewust kiezen en anders durven leven en werken.

Margreet Oostenbrink

Margreet Oostenbrink

Ik ben als, (executive) coach, trainer, bestuurder en adviseur, op mijn best in omgevingen en met mensen waar ik beweging kan helpen creëren. Dit doe ik door ruimte te geven, door te kijken wat er gebeurt en daarop te reflecteren, te coachen, te sturen, door aan te pakken. Altijd door de persoon, het team of de organisatie zijn vermogen te laten ontdekken. Daar word ik blij van en het ontroert me steeds weer. Ik houd van energie en vooruitkijken en geloof dat energie beweging stimuleert. Als ik die energie los kan maken en de beweging ontstaat dan heb ik gedaan wat ik hier kom doen.

Margreet op LinkedIn

René Moraal

René Moraal

‘Mijn passie is het persoonlijk ontwikkelen van mensen, waardoor zij in werk én privé hun talenten inzetten en daardoor met meer plezier, beter presteren. Daar krijg ik energie van.’ Ik begeleid, als coach, trainer en interim-leidinggevende, individuen, teams en organisaties bij hun zoektocht naar hun ‘bedoeling’ en hoe ze deze het beste kunnen vinden en behouden. De kernwaarden ‘vertrouwen’, ‘vakmanschap’, ‘verbinding’ en ‘inspiratie’ zijn hierbij richtinggevend voor het ontwikkelen van eigenaarschap. Daarbij maak ik gebruik van positieve psychologie, transactionele analyse, talentontwikkeling, leiderschap door zelfvoorbeeld, lichaamswerk en systemisch werken.

René op LinkedIn